Στηρίζουμε έμπρακτα, πολιτικά και υλικά την Κατάληψη Στέγασης Μεταναστών/στριών (παλιό Ορφανοτροφείο Άνω Τούμπας, Θεσσαλονίκη)

Οι καταλήψεις και τα κοινά της αλληλεγγύης απέναντι στις περιφράξεις της Ευρώπης-Φρούριο
Αλλεγγύη στην Κατάληψη Στέγασης Μεταναστών/στριών (παλιό Ορφανοτροφείο Άνω Τούμπας, Θεσσαλονίκη)

Ως συνέλευση γνωρίζουμε καλά πως αλληλεγγύη είναι οι πράξεις που την πραγματώνουν. Ως συνέλευση γνωρίζουμε πως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών/στριών, είναι η απτή αναπαράσταση του καθεστώτος εξαίρεσης της κυριαρχίας με εργολάβο την Ευρώπη-Φρούριο.
Απέναντι δηλαδή στις περιφράξεις και την πολεμική διαχείριση που δέχονται οποιαδήποτε “πλεονάζοντα”, ή “ παρείσακτα” σύνολα κολασμένων και στα “hot spots” διαλογής ανθρώπων σε επιθυμητούς και ανεπιθύμητους, προτάσσουμε τα κοινά της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης.
Η κατάληψη στέγασης μεταναστών/στριών στις 05.12 από συντρόφουςισσες στο παλιό ορφανοτροφείο της Άνω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, μας έκανε να αισθανθούμε κομμάτι της.
Νιώσαμε πως οι διαρκείς δράσεις αλληλεγγύης μας, είτε ήταν υλικές και ηθικές σε κάποιο κέντρο κράτησης είτε πολιτικές και κινηματικές στο δρόμο, βρήκαν ένα πραγματικό σημείο αναφοράς και αγώνα. Έναν κοινό τόπο ζωής και δράσης του επαναοικοδομούμενου (μετά και την όψιμη και με ημερομηνία λήξης φιλανθρωπία της “αριστερο”δεξιάς κυβέρνησης) εσωτερικού εχθρού. Αυτού που
μετουσιώνεται είτε στα κομμάτια του ανταγωνιστικού κινήματος που αντιστέκονται στις νοσηρές μεθοδεύσεις της κυριαρχίας, είτε στους υπό διαλογή κατατρεγμένους από τις χώρες που η Ευρώπη χρηματοδοτεί και βομβαρδίζει.
Επιδιώκουμε την συνέχιση των άμεσων και συντροφικών σχέσεων που χτίσαμε με την κατάληψη και την νοηματοδότηση ανάλογων κινήσεων σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Ο αγώνας για το γκρέμισμα διαχωρισμών και φραχτών, για ανοιχτά σύνορα και ελεύθερη μετακίνηση δεν μπορεί παρά να αναζωπυρώνεται από την αυτοοργάνωση της καθημερινότητάς μας σε κατειλημμένος χώρους συνύπαρξης και αλληλεγγύης ντόπιων και μεταναστών/στριων.
Τέλος, δε μας εκπλήσσουν οι απειλές που δέχθηκε εξαρχής η κατάληψη από το ρασοντυμμένο συρφετό του Άνθιμου . Η αλά καρτ φιλανθρωπία τους και οι χριστιανικά επενδυτικές ιδέες βρωμάνε υποκρισία περισσότερο κι απ το λιβάνι.
Στηρίζουμε έμπρακτα, πολιτικά και υλικά την Κατάληψη Στέγασης Μεταναστών/στριών (παλιό ορφανοτροφείο Άνω Τούμπας, Θεσσαλονίκη)

Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *